Bloggaaminen harrastus

untitled-47Bloggaaminen on toisille harrastus ja joillekin työ. Kaunis päivä tänään -sivusto pureutuu bloggaamisen eri puoliin. Sivustomme toimii ohjenuorana aloitteleville bloggaajille, joille ala on tuntematon.Täältä löytyy vastauksia niihinkin kysymyksiin, jotka saattavat tuntua alussa hölmöiltä. Jokainen blogi on tekijänsä näköinen, uran alkutaipaleella tyyliin, ulkoasuun ja yhteistyöhön liittyvät vinkit tulevat kaikille tarpeeseen.

Kuinka aloittaa oma blogi?

Ennen bloggariksi ryhtymistä kannattaa kerätä tietoa siitä, mihin on ryhtymässä, näin tulee välttäneeksi monet kompastelut uudella polulla. Kaunis päivä tänään selkeyttää ajatuksia siitä, mitä bloggaaminen parhaimmillaan on. Se on omien voimavarojen ja taitojen valjastamista sanojen ja kuvien avulla. Blogi voi olla rakas harrastus tai sen päämäärä voi alusta asti olla ammatillinen.Yritysmaailmassa hyvin tehty blogi poikii uusia asiakkaita ja lujittaa yrityskuvaa, sen avulla voidaan kertoa yrityksen tapahtumista ja tulevaisuudesta hieman rennommalla otteella. Tällöin välimatka yrityksen ja asiakkaan välillä lyhenee huomattavasti. Yksityisille blogeille taas on ominaista keskittyä tiettyyn osa-alueeseen kuten muotiin, kauneudenhoitoon tai vaikkapa sisustamiseen. Hyvin tehty blogi kerää nopeasti suosiota asiasta kiinnostuneiden parissa ja blogista saattaa tulla työ.

Blogissa on oltava juju

Bloggaamaan heittäytyminen hetken innostuksesta kiehtoo mutta ennen ensimmäisen tekstin julkaisemista kannattaa harkita hetkinen. Hyvin suunniteltu blogi tavoittaa nopeammin kuin epäonnistumisten kautta alkanut blogiura. Bloggarina tulee harkita yksityisyyden rajaa, uramahdollisuuksia, omia voimavaroja ja heikkouksia sekä kiinnostuksen kohteita. Parhaimmat blogit on tehty taidolla mutta myös rakkaudella, lyhyeen tekstiin ja upeisiin kuviin on saatettu nähdä paljon vaivaa.Blogisfääri on nykyisin pullollaan uusia ja vanhoja tarinoitsijoita, joka alalta löytyy omansa. Esille nouseva ja kiinnostava blogi pitää sisällään jotain sellaista, joka kiinnittää lukijan huomion. Tarvitaan pieniä yksityiskohtia, hienoa kuvienkäsittelyä, oikeanlaista sommittelua ja mielenkiintoista sisältöä.Oletko sinä seuraava huippubloggaaja?